Indvielse af yderst bæredygtig tilbygning på Feldballe Friskole

25.05.2022

Så kom dagen endelig, hvor Feldballe Friskole officielt fik indviet deres ekstremt bæredygtige tilbygning – selvom den allerede er indviet af skoleeleverne. Projektet har helt fra starten af været et hjertebarn for hele lokalsamfundet, der med Lars Keller (EcoCocon) i spidsen er gået sammen og har hjulpet med selve byggeriet for at gøre den bæredygtige tilbygning til virkelighed.

Co2-reducering har været omdrejningspunktet for projektet, og materialevalget har derfor været altafgørende. Den nye tilbygning er af den grund primært opført af træ og halm, som begge er fornybare materialer, der oplagrer mere Co2 end de udleder. For et sikre et energivenligt og godt indeklima for eleverne er der installeret #notech ventilation med ålegræs, der sørger for frisk luft uden brug af unødvendig energi. Det naturlige ventilationssystem har vundet en Danish Design Award i kategorien Better Learning.

Feldballe Friskole er bygherre på projektet og har sammen med Henning Larsen Arkitekter, EcoCocon, Høgh & Sønberg og Reeholm & Bredahl realiseret den meget grønne tilbygning. Som rådgiver på projektet har vi stået for projektets energioptimering, tekniske installationer, bærende konstruktioner, brandtekniske forhold, byggeledelse og ikke mindst udviklingen af de mange bæredygtige løsninger i tæt samarbejde med arkitekter og EcoCocon.

Læs mere om projektet her 👉🏻 https://reeholm-bredahl.dk/feldballe-friskole/

Halmelementer bør blive en større og større del af fremtidige bygningsdele for at gøre byggeriet grønnere – læs mere om dem her 👉🏻 https://ecococon.eu/dk/