Bæredygtig skole: Feldballe Friskole

År 2020
Størrelse 230 m²
Bygherre Feldballe Friskole
Vores ydelser Energioptimering, tekniske installationer, bærende konstruktioner, brandtekniske forhold, byggeledelse og og ikke mindst udviklingen af de mange bæredygtige løsninger i tæt samarbejde med arkitekter og EcoCocon
Arkitekt Henning Larsen Architects
Sted Feldballe, Djursland

Ny bæredygtig undervisningsfløj med fysik- og kemilokale samt samlingslokale for de store elever. Byggeriet opføres primært i fornybare og bæredygtige materialer som halm og træ, der begge bidrager til, at bygningen lagrer mere Co2, end den udleder. For et sikre et energivenligt og godt indeklima for eleverne er der installeret Notech ventilation med ålegræs, der sørger for frisk luft uden brug af unødvendig energi. Dertil er der anvendt diffusionsåbne ydervægge og lerpuds til indvendige vægge for at gøre indeklimaet endnu bedre. Det naturlige ventilationssystem har vundet en Danish Design Award i kategorien Better Learning.

Den nye tilbygning bygges, så den i fremtiden kan skilles ad og samles igen jævnfør DfD princippet – Design for Disassembly.

Feldballe Friskole er bygherre på projektet og har sammen med Henning Larsen Arkitekter, EcoCocon, Høgh & Sønberg og Reeholm & Bredahl realiseret den meget grønne tilbygning. Som rådgiver på projektet har vi stået for projektets energioptimering, tekniske installationer, bærende konstruktioner, brandtekniske forhold, byggeledelse og ikke mindst udviklingen af de mange bæredygtige løsninger i tæt samarbejde med arkitekter og EcoCocon.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål om projektet