Det Gamle Æggepakkeri

År 2022-2023
Størrelse 1242m2
Bygherre Ejendomsselskabet Jernbanegade 12A
Vores ydelser Planlægning og projektering af konstruktioner, ventilation, brand, VVS- og elinstallationer, byggeledelse, kvalitetssikring og fagtilsyn.
Arkitekt Bruno Jakobsen Design (indvendigt design) og P+P Arkitekter (udvendigt bevaringsværdigt design)
Sted Jernbanegade 12, 8900 Randers C

Omdannelse af tidligere Æggepakkeri fra 1923 til hyggeligt og charmerende kontorunivers. I renoveringen har det gennemgående fokus været bæredygtige tiltag i form af energioptimering og genbrug med det formål at omdanne den historiske arkitektur til et unikt og hyggeligt kontormiljø. Dette er sket ud fra et ønske om at genanvende og bevare bygningens historiske charme og derved værne om en bid af Randers’ industrihistorie.

I omdannelsen er der arbejdet med en blanding af bevaring, genbrug og upcycling af senere tilføjede apteringer og overflader, og få velvalgte nye elementer og materialer. Således er spor og elementer af bygningens tidligere anvendelser bevaret til trods for de udfordringer, dette har medført ift. brandkrav mv. Dette gælder bl.a. bygningens oprindelige fritlagte bjælker og søjler. Samtidig er der gjort en indsats for at afdække de oprindelige konstruktioner og lade sporene fra bygningens historie være synlige i bl.a. gulve og vægge. Sammen med det gamle brolagte gårdmiljø ved indgangen, gamle porte, læsseramper og udhæng får det hele nyt liv i en charmerende, atypisk og indbydende helhed der emmer af historie og kvalitet.

Det gamle æggepakkeri består nu af tre unikke kontormiljøer, et fitnessrum, kantine, konferencerum og stort gårdmiljø.